Duben 2014

Renesance české kuchyně

20. dubna 2014 v 21:02 | Klara B |  na cestách
Tento týden jsem spolu s několika dalšími blogery a novináři byla pozvaná na akci Renesance české kuchyně, pořádanou agenturou McCANN a Asociací kuchařů a cukrářů ČR. Cílem večera bylo představit aktuální projekty asociace, například na podporu vzdělávání mládeže a rozvoje české kuchyně. A hlavně se vařilo! Společně s kuchaři Ondřejem Slaninou, Janem Horkým a Jakubem Jandou měli všichni možnost podílet se na přípravě českého menu - candáta s chřestem a holandskou omáčkou, šunky s křenovou omáčkou a brambůrky a lívanců s vanilkovým tvarohem a mandlemi. Všechno chutnalo naprosto úžasně, vína bylo stále dost a hlavně všichni pořádající byli celý večer neuvěřitelně milí a vtipní. A já bych teď nejradši jedla pořád jen chřest a máslo.

místo konání: Chateau Havel



Muffin top

2. dubna 2014 v 21:02 | Klara Bernklau |  dezerty
Neni nic lepšího než jíst dorty a buchty hned od rána a od snídaně. Mě v poslední době nejvíc baví pečení s banány a ořechy (a hlavně burákovým máslem!). Zkuste taky tyhle super nadýchané a měkounké muffiny, k snídani nebo svačině se sklenicí mléka nebo kakaa jsou boží!