Únor 2014

Daniel

22. února 2014 v 23:49 | Klara Bernklau |  na cestách
Včera u mě nastal životní zvrat. Po dvou letech se dalšímu místu povedlo probojovat se na můj seznam míst, kde by bylo super mít svatbu nebo buržoázně propařit víkend. Všechno začalo, když jsme se u nás doma rozhodli vyrazit na den-dva do Vídně. Což pro mě vždycky znamená googlování všech bister, kaváren a podniků, které nemůžeme vynechat. Jako první jsem narazila na úžasné fotky z Daniel Bakery. Až po chvíli jsem zjistila, že patří k hotelu, ale je možné jí navštívít i jako ne-host. Super, hotel bude určitě maxi-předražený, tak si aspoň zajdeme na dort a já si vyfotím ty super křesílka. Nakonec se ukázalo, že až zas tak hodně předražené ubytování v Hotelu Daniel v porovnání s ostatními lepšími hotely není, tak jsme hned rezervovali. Daniel - hotel, který se musí stát rájem všech foodies a hipsterů, není v úplném centru, ale i tak se k němu dostanete do dvou minut pěšky ze zastávky metra nebo trolejbusu. Vybrat si můžete luxusnější pokoj s výhledem na Belvedere, spaní v karavanu na parkovišti (nenechte se vystrašit a koukněte na fotky) nebo klasičtější pokoj, který se pro změnu chlubí houpací sítí (!!!), na kterou jsem se těšila nejvíc z celého výletu. Design celého hotelu je propracovaný do každičkého nejmenšího detailu. Tradiční cedule s upozorněním o zákazu parkování nebo kouření jsou vyjádřeny o moc vtipněji, stejně jako visačka na dveře nevstupovat. Pokoje jsou zařízeny čistě a jednoduše, na doplňcích nechybí logo nebo další vtípky, pro techniky wifi i televize. Ve výtahu nebo chodbě najdete na lístcích příběh o paní, která peče dezerty, nebo motivační kresby pro zlepšení nálady.

Recepce a jídlelna jsou samostatnou kapitolou a pro mě byly tím hlavním důvodem, proč jet právě sem. Desítky druhů a barev židlí, křesílek a pohovek, stolky z palet, dózy se sladkostmi, světelné cedule nebo kola na zdi... Všechno tak úžasně poskládané dohromady, že jsem večer nechtěla jít spát a ráno ven. K večeři hrají tišší jazz, k obědu muziku povzbudivější. Kvůli zařízení byste odpustili i horší kuchyni, ale to rozhodně nehrozí. Jako večeři jsme zkusili curry-kokosovou polévku s koriandrem (byla úžasná, chutí i krémovou strukturou), mátový čaj a domácí limonádu, a vedlejším hostům záviděli domácí hranolky s omáčkami. Před odjezdem jsme si ještě neodpustili oběd - krémovou polévku z červené čočky, panzanellu, pečený brambor se smetanovou omáčkou a salát z baby špenátu, avokáda a několikadruhové quinoy. A všechno bylo zase dokonalé. Fanoušci masa si vyberou z několika burgerů, senvičů (pulled pork mmmm) nebo steaků. A po hlavním chodu si nezapomeňte dát čerstvý dezert, třeba karamelový cheesecake, povidlový dort nebo jejich proslulou pavlovu.

A co nemůže chybět jako třešnička na dortu? SNÍDANĚ! Za tu jako host zaplatíte 17euro, jako cizí návštevník 19. A stojí za to! Osm druhů chlebů, kávovar k dispozici, každý džem, jaký si představíte, vejce na všechny způsoby, připravené přímo před Vámi, sýry, losos, tři druhy jogurtů, nakrájené čerstvé ovoce, vločky a cini minis v kyblíčcích, čerstvé džusy a voda ve skleněných lahvích, brownies, borůvkový koláč a hlavně chladící vitrína plná dalších čerstvých moučníků.... ach jo. A nutella!!

Zkrátka Daniel je místo, kam se chcete vracet. A až tam budete, kupte mi prosím v obchodě u recepce tu síť. A sobě mýdlo nebo helmu na motorku.

A protože Daniel ukradl moje srdce a Vy si ho taky určitě zamilujete, pusťte si muziku a koukněte na fotky :)



A jak to bylo ve Vídni dál se dočtete v další Skořici.

Instasvačiny

14. února 2014 v 18:30 | Klara B |  dezerty
Ti z vás, kteří mě sledují na instagramu, ví, že v posledních dnech jsem si vytvořila závislost na jogurtu s kakaem. Je to super kombinace. Kupte si opravdu dobrý bílý jogurt (já mám ráda jogurty z Minimlékárny, na jihu koupíte například v ČB v Chuti venkova. Až tam půjdete, nezapomeňte si koupit taky povidlovou buchtu, je nejlepší na světě :)
Potom pár lžiček kvalitního neslazeného kakaa a je hotovo! Pak už záleží jen na vaší fantazii a chuti. Jogurt si můžete přisladit medem nebo javorovým sirupem, přidat nakrájené ovoce, ořechy, nasekanou čokoládu, semínka... A nebo pokud si chcete připravit nóbl svačinu, jako já dneska, promíchejte jogurt s 1-2čtverečky rozpuštěné čokolády, dejte vychladit ve formičce a skvělý dezert je na světě! :)


a než se vám vychladí, pojďte se mnou čekat na 1000.fotku :)


Chleba&cappuccino

7. února 2014 v 0:25 | Klara Bernklau |  snídaně
I když by to tak podle data posledního příspěvku mohlo vypadat, nepřišla jsem o Nikonoviče, ani jsem se nedala na dietu. Pořád vařím a peču a fotím a jím. Teď hlavně pro nový Cinnamon magazín, který jsme založily s dalšími českými blogerkami (a kdokoliv další je stále vítaný). Kromě toho se snažím plnit vařící/pečící předsevzetí na rok 2014. Občas peču chleba, který se konečně dá i jíst, nebo počítám kolik bublin ještě může být v cappuccinu a kolik už je moc. A je to fajn :)

(taky jsem byla se spoustou dalších skvělých blogerů nominovaná v soutěži Food blog roku! a prý bude mejdan :)