3v1 a to se vyplatí!

7. února 2013 v 13:58 | Klara B. |  dezerty
můj první pokus o croissanty byl hrůzaděs a tak jsem si dala pár měsíců pauzu, protože se mi nechtělo vyhazovat máslo na tvrdý a mastný pidirohlíčky. pak mi ježich naježil kuchařku od Bouchon bakery a já jsem si řekla, že přišel čas na repete. a to už bylo celkem lepší :)

příprava těsta zabere trochu víc času, tak si jí zkuste naplánovat třeba na víkend, ale určitě jí zvládnete i třeba po práci
(u chlazení těsta se uvádí 1 hodina, ale není problém nechat těsto chladit přes den, jen ho pak nechte chvíli při pokojové teplotě)
těsto i vytvarované croissanty můžete taky zmrazit a po rozmrazení v ledniččce upéct stejně jako čerstvé.

jak těsto jednou zvládnete, užijete si i spoustu jiného pečiva než croissantů a už nebudete chtít jiné!


suroviny na základní těsto

100 g mouky (50g hladké, 50 g polohrubé)
100g vody pokoj. teploty
špetka instant. droždí

330 g másla

500 g mouky (250g hl., 250g polohr.)
75 g cukru
1 lžíce instant. droždí
150g+50g vody
100 g másla pokoj. teploty
1 lžíce + 2 lžičky soli



 


Komentáře

1 Mielle Mielle | Web | 7. února 2013 v 14:05 | Reagovat

Klári, to vypadá skvěle, ale na tom bych asi neměla nervy :)

2 Julie Julie | E-mail | 9. února 2013 v 20:44 | Reagovat

Dotaz :-)
Nestačilo by 3/4 lžíce sušeného droždí?
Díky.

3 cakedays cakedays | E-mail | Web | 10. února 2013 v 10:28 | Reagovat

To nevím, snad jo. Pekla jsem přesně podle receptu z kuchařky :)

4 Bibiane Bibiane | Web | 23. února 2013 v 21:35 | Reagovat

Můžu se zeptat, tam nejsou žádná vejce? :)

5 cakedays cakedays | Web | 23. února 2013 v 23:33 | Reagovat

Nene, nejsou.

6 Kamila Kamila | E-mail | 28. června 2013 v 14:27 | Reagovat

Dobrý den, mohu se zeptat - vodu v gramech - jak to prosím vážíte? Možná hloupý dotaz, ale nerada bych něco pokazila. Děkuji moc :)

7 cakedays cakedays | Web | 1. července 2013 v 8:45 | Reagovat

[6]:Dobrý den, já si vždycky dám nádobu na váhu (mám digitální), vynuluju a pak přilívám vodu a sleduju váhu. U vody by asi neměl být problém místo vážení měřit na mililitry, já jen přesně sledovala recept z kuchařky :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama