Únor 2013

Velká jarní muffinová fotosoutěž

23. února 2013 v 16:06 | Klara B.
Máte rádi muffiny? Nebo cupcakes? A fotíte?

Nepropásněte tuto fotosoutěž o úžasné ceny. Úkol je snadný - vytvořit a vyfotit cokoliv v muffinovém košíčku.
Třeba Vaše oblíbené sladké muffiny nebo cupcakes, ale klidně i slané, nebo dokonce cokoliv co nemá s jídlem nic společného. Podmínka je jediná - na fotce musí být košíček na muffiny.
Fotku pošlete do 10.3.2013 na mail@klarabernklau.com (maximální šířka fotky 1200px, jako předmět napište "muffinová soutěž",nezapomeňte na Vaše jméno) Všechny fotky splňující podmínky a zaslané včas budou po uzávěrce zveřejněny tady na blogu, kde pro ně bude do 17.3.2013 moci kdokoliv hlasovat. Vítězové budou kontaktováni na e-mail a požádáni o adresu na zaslání ceny.
A to nejdůležitejší na konec - o co se soutěží:
1. HLAVNÍ CENA (fotka, která získá nejvíce hlasů)
maxi sada na muffiny a focení jídla
2. CENA (mnou vybraná nejlepší fotka)
- poukaz na nákup v designovém obchodě Bella Rose v hodnotě 100,-

Bed&breakfast

16. února 2013 v 11:19 | Klara B |  snídaně
Taky nedáte ani ránu bez snídaně? A jaká je Vaše nejoblíbenější?
Inspiraci můžete najít na bezva snídaňovém blogu nebo u Saši.


A vítězem

15. února 2013 v 17:21 | Klara B |  dezerty
soutěže o nejošklivější chodský koláče se stávají ty moje!




3v1 a to se vyplatí!

7. února 2013 v 13:58 | Klara B. |  dezerty
můj první pokus o croissanty byl hrůzaděs a tak jsem si dala pár měsíců pauzu, protože se mi nechtělo vyhazovat máslo na tvrdý a mastný pidirohlíčky. pak mi ježich naježil kuchařku od Bouchon bakery a já jsem si řekla, že přišel čas na repete. a to už bylo celkem lepší :)

příprava těsta zabere trochu víc času, tak si jí zkuste naplánovat třeba na víkend, ale určitě jí zvládnete i třeba po práci
(u chlazení těsta se uvádí 1 hodina, ale není problém nechat těsto chladit přes den, jen ho pak nechte chvíli při pokojové teplotě)
těsto i vytvarované croissanty můžete taky zmrazit a po rozmrazení v ledniččce upéct stejně jako čerstvé.

jak těsto jednou zvládnete, užijete si i spoustu jiného pečiva než croissantů a už nebudete chtít jiné!


suroviny na základní těsto

100 g mouky (50g hladké, 50 g polohrubé)
100g vody pokoj. teploty
špetka instant. droždí

330 g másla

500 g mouky (250g hl., 250g polohr.)
75 g cukru
1 lžíce instant. droždí
150g+50g vody
100 g másla pokoj. teploty
1 lžíce + 2 lžičky soli