Cheesecake-brownies s malinami

2. ledna 2013 v 19:44 | Klara B |  dezerty
Kdybych měla udělat žebříček toho nejlepšího, co jsem letos ochutnala, cheesecake-brownies z Hummingbird pekárny v Londýně by byly určitě v první trojce. A protože v Čechách je nejspíš nenajdete, upečte si je podle Hummingbird kuchařky (díky Ježíšku) sami!
Recept najdete pod fotkami.


Brownies:
200g kvalitní tmavé čokolády, nalámané
200g másla (pokojové teploty)
200g moučkového cukru
3 vejce
110g hladké mouky
Cheesecake:
400g krémového sýra
120g moučkového cukru
½ lžičky vanilkového extraktu
2 vejce
Smetanová vrstva
300 ml smetany ke šlehání
65 g moučkového cukru
(ztužovač smetany)
cca 150g malin, plus další na ozdobu (čerstvé, nebo mražené)
http://www.mummypages.co.uk/media/images/s.gif
http://www.mummypages.co.uk/media/images/s.gif
http://www.mummypages.co.uk/media/images/s.gif
http://www.mummypages.co.uk/media/images/s.gif
Nejprve předehřejte troubu na 170°C.
Nalámanou čokoládu dejte do mísy, míchejte a rozpusťte nad hrncem s vařící vodou (miska by se neměla dotýkat vody v hrnci) a nechte trochu zchladnout.
Máslo s cukrem mixujte ve větší míse, až se dobře spojí. Po jednom přidávejte vejce, až se každé úplně zapracuje do těsta. Po částech přisypávejte mouku a chvíli míchejte, až bude těsto hladké a nakonec přilijte čokoládu a dobře promíchejte. Vznikne vám velmi husté těsto, které naneste do formy vyložené pečícím papírem a uhlaďte nožem.
Krémový sýr, cukr a vanilkový extrakt míchejte ve větší míse, až budou všechny ingredience spojené do hladké směsi, po jednom přidávejte vejce a nakonec ještě chvíli mixujte, aby byla tvarohová vrstva nadýchanější. Nalijte na brownies vrstvu a uhlaďte nožem.
Pečte v předehřáté troubě 30-40 minut, až bude tvarohová vrstva pevná na dotek a tmavší po stranách, ale stále světlá uprostřed. Nechte ve formě úplně vychladnout a nejlépe přes noc uložte do lednice.
Pár hodin před podáváním vyšlehejte smetanu s cukrem dotuha (můžete přidat ztužovač). Maliny naskládejte na tvarohovou vrstvu, pokryjte šlehačkou, uhlaďte a navrch přidejte ještě pár celých malin.
 


Komentáře

1 denisa g denisa g | Web | 12. ledna 2013 v 21:27 | Reagovat

jé, to vypadá úžasně, nemám slov. a úplně si umím představit jak to chutná! a fotky jsou nádherný :)

2 lucie lucie | 28. února 2013 v 22:26 | Reagovat

včera jsem tento dortík pekla a je naprosto úžasný!!! Klári, díky! :)

3 Nikola Nikola | 3. února 2014 v 20:47 | Reagovat

Chci se zaptat, jak vellkou formu pouzit? ;) dekuji

4 cakedays cakedays | 3. února 2014 v 21:29 | Reagovat

[3]: vetsinou pouzivam bud kulatou 25cm nebo obdelnikovy pekac, u toho ted nevim rozmery.

5 nikolla nikolla | 4. února 2014 v 11:30 | Reagovat

super dekuji moc :)[4]:

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama